Het vak Vrije Tijd is weer gestart!

Elke drie weken krijgen de leerlingen van jaar 1, 2 en 3 een nieuwe workshop naar keuze. Allerlei leuke vrijetijdsbestedingen komen voorbij. Zo hebben we in deze ronde: yoga, gezelschapsspelltjes, een speaker maken, dansen, badmintonnen en nog veel meer.

Leerjaar 1 heeft vorig jaar tijdens de lessen Groen deze prachtige pompoenen en kalebassen in hun tuin gepland en verzorgd. Deze oogst is het prachtige resultaat!

We zijn weer begonnen!

We zijn weer bijna klaar voor het nieuwe schooljaar. De komende week gebruiken we nog een aantal dagen om op te starten, de IOP gesprekken te voeren en dan gaan we echt weer beginnen. Dit is het programma:

Woensdag 2 september
Klas 4AB 5B: kennismaken met de branchecursus docent

Donderdag 3 september
Jaar 1,2,3 en klas 4B: IOP gesprekken met de mentor

7 en 8 september
Klas 4A en 5A: IOP gesprekken met de mentor

Deze week hebben jullie ook een e-mail ontvangen over de nieuwe Covid-19 maatregelen. Neem deze goed door voordat je naar school komt!

Dit schooljaar is voorbij gevlogen. We hebben met elkaar: geleerd, plezier gehad, we zijn thuis aan de slag geweest met leren en onderwijs geven, we zijn tegen uitdagingen aangelopen en hebben nieuwe dingen ontdekt.

Het was een bijzonder jaar.

Het personeel van de Baanbreker wenst alle leerlingen en hun ouders/ verzorgers een fijn, plezierig en gezonde vakantie toe! We zien jullie allemaal terug in september!

In de afgelopen periode hebben de veel leerlingen van De Baanbreker in allerlei richtingen en op allerlei niveaus examens gedaan. We hebben veel geslaagden te vieren!

De Horeca leerlingen op verschillende niveaus examen gedaan. Vijf leerlingen hebben hun proeve van bekwaamheid gedaan voor hun Entree Horeca opleiding en zijn daar met mooi cijfers voor geslaagd. Zesleerlingen hebben examen gedaan voor Keukenassistent (KAS) en hun diploma behaald.

Ook deden een aantal leerlingen examen voor de branche cursus Installatietechniek. De eindopdracht was het maken van een schakeling op een wandbord. Ook hierbij zijn alle leerlingen geslaagd!

De leerlingen die examen hebben gedaan voor Werker in het Groen niveau 1 zijn in allemaal geslaagd. Het examen Werker in het Groen bestaat uit 12 onderdelen, waarvan de examinator er 2 uitkiest. De overige onderdelen zijn afgenomen via het schoolexamen bijvoorbeeld: Snoeien. Het theoriedeel wordt mondeling afgenomen.

Binnen de Retail opleiding zijn zowel alle leerlingen op het Entree niveau als in debranche cursus geslaagd.

We feliciteren alle leerlingen en zijn ontzettend trots op jullie. 

Het vak Groen neemt een grote plaats in binnen onze school. We hebben een tuintje, een kas, een tractor en doen allemaal groenklusjes op en rondom de school en in de buurt.
De leerlingen van jaar 1 zijn het afgelopen jaar druk geweest in de tuin en met onderhoud.

Het resultaat is een prachtig in bloei staande tuin op dit moment. Zo zijn er zonnebloemen, kattestaarten, Afrikaantjes en goudsbloemen. Maar we zien ook eetbare dingen voorbij komen zoals: aardbeien, courgettes en aardappelen!