Dit schooljaar is voorbij gevlogen. We hebben met elkaar: geleerd, plezier gehad, we zijn thuis aan de slag geweest met leren en onderwijs geven, we zijn tegen uitdagingen aangelopen en hebben nieuwe dingen ontdekt.

Het was een bijzonder jaar.

Het personeel van de Baanbreker wenst alle leerlingen en hun ouders/ verzorgers een fijn, plezierig en gezonde vakantie toe! We zien jullie allemaal terug in september!

In de afgelopen periode hebben de veel leerlingen van De Baanbreker in allerlei richtingen en op allerlei niveaus examens gedaan. We hebben veel geslaagden te vieren!

De Horeca leerlingen op verschillende niveaus examen gedaan. Vijf leerlingen hebben hun proeve van bekwaamheid gedaan voor hun Entree Horeca opleiding en zijn daar met mooi cijfers voor geslaagd. Zesleerlingen hebben examen gedaan voor Keukenassistent (KAS) en hun diploma behaald.

Ook deden een aantal leerlingen examen voor de branche cursus Installatietechniek. De eindopdracht was het maken van een schakeling op een wandbord. Ook hierbij zijn alle leerlingen geslaagd!

De leerlingen die examen hebben gedaan voor Werker in het Groen niveau 1 zijn in allemaal geslaagd. Het examen Werker in het Groen bestaat uit 12 onderdelen, waarvan de examinator er 2 uitkiest. De overige onderdelen zijn afgenomen via het schoolexamen bijvoorbeeld: Snoeien. Het theoriedeel wordt mondeling afgenomen.

Binnen de Retail opleiding zijn zowel alle leerlingen op het Entree niveau als in debranche cursus geslaagd.

We feliciteren alle leerlingen en zijn ontzettend trots op jullie. 

Het vak Groen neemt een grote plaats in binnen onze school. We hebben een tuintje, een kas, een tractor en doen allemaal groenklusjes op en rondom de school en in de buurt.
De leerlingen van jaar 1 zijn het afgelopen jaar druk geweest in de tuin en met onderhoud.

Het resultaat is een prachtig in bloei staande tuin op dit moment. Zo zijn er zonnebloemen, kattestaarten, Afrikaantjes en goudsbloemen. Maar we zien ook eetbare dingen voorbij komen zoals: aardbeien, courgettes en aardappelen!

Vanwege Corona ging dit jaar het Vrijheidsfestival in IJsselstein niet door. Maar vandaag werd er wel een Vrijheidsboom geplant. Onze leerlingen Veronica en Nienke uit leerjaar 1 mochten de burgemeester helpen met de onthulling vandaag!

De Baanbreker is m.i.v. het schooljaar 2020-2021 op zoek naar twee nieuwe gemotiveerde ouders die mee willen denken over hoe we De Baanbreker nog meer kunnen verbeteren. 

Wat is een Medezeggenschapsraad (MR)?
Iedere school heeft een MR, deze praat mee over allerlei onderwerpen die te maken hebben met de school en het onderwijs. Een MR bestaat altijd uit ouders en personeel.

Wat levert het u op?
Zitting nemen in de MR is voor ouders vrijwilligerswerk. U krijgt meer inzicht in het onderwijs en de organisatie van de school van uw kind(eren). Ook doet u ervaring op met het bedenken en controleren van het beleid. MR-leden hebben recht op scholing. Bijvoorbeeld over de regels en de praktijk van medezeggenschap, onderhandelen, vergadertechnieken en strategie. Zo heeft u ook persoonlijk profijt van extra training en vaardigheden.

Spreekt deze functie u aan en wilt u de MR komen versterken?
Stuurt u dan een mail, waarin u zich kort voorstelt naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vervolgens zullen wij contact met u opnemen. 

De gehele Vacature-ouders-OMR-2020-2021.pdf kunt u hier lezen.

Op dinsdag 2 juni gaan we weer starten met de lessen. We hebben er heel veel zin in om jullie allemaal weer te verwelkomen op school!

Natuurlijk zijn er veel richtlijnen waar we ons aan moeten houden de komende tijd. De school, het rooster en de klas ziet er dan ook anders uit.

Vandaag hebben alle leerlingen en hun ouders/verzorgers een e-mail met een informerende brief gehad. Lees deze goed door voordat je weer naar school gaat! Bij vragen neem je contact op met je mentor.


Hieronder de brief die verstuurd is naar alle leerlingen en hun ouders/verzorgers:
Brief-leerlingen-en-ouders-opening-Baanbreker-2-juni.pdf