Open avond De Baanbreker

Op maandag 27 januari is er een open avond op De Baanbreker. Alle toekomstige leerlingen en hun ouders zijn van harte welkom om een keertje te komen kijken. Twijfel je nog tussen scholen? Kom dan ook zeker langs!

Tijdens deze avond krijg je een rondleiding door ons gebouw. Je ziet alle lokalen. Bij de theorielokalen krijg je uitleg over de vakken zoals: Nederlands, rekenen en Engels, maar ook over de begeleiding die je krijgt op onze school.
Bij de meeste praktijkvakken kan je meteen even aan de slag. Zo neem je een kijkje in: onze keuken, de tuin en kas, het hout en technieklokaal en alle anderen.

Hebben jij of je ouders nog vragen dan kan je die de hele avond stellen bij onze docenten, administratie of orthopedagoog.

Je bent de hele avond welkom tussen 19.00 tot 21.00 uur. Onze leerlingen en personeel staan voor je klaar en heten je van harte welkom!

De leerlingen van jaar 1 maken en schrijven deze week kerstkaarten voor ouderen. Dit doen ze met het lespakket van het Nationaal Ouderenfonds.

Op de kaarten die de leerlingen maken schrijven ze een persoonlijke kerstgroet aan een oudere die wellicht wat eenzaam is deze kerst. Het Ouderenfonds zorgt ervoor dat de kaarten bij de juiste ouderen terechtkomen!

Een mooie en fijne kerstgedachte in deze tijd!

Dit jaar organiseert De Baanbreker voor het eerst een Kerstmarkt.

Alle leerlingen en docenten zijn al druk met de voorbereidingen, want op woensdag 18 december is het zover. Van 17.00 tot 19.30 uur is er op school een echte Kerstmarkt!

Iedereen is van harte welkom om hier lekker te komen eten/drinken, mee te doen aan de loterij en prachtige prijzen te winnen, deel te nemen aan kleine kerstworkshops, mooie zelfgemaakte producten van leerlingen te kopen of oud-Hollandse spelletjes te spelen.

Neem iedereen gezellig mee. Ook je familie, vrienden of buren zijn van harte welkom!!

 

Volgende week hanteren wij een verkort lesrooster vanwege de leerlingbesprekingen die wij in de middag hebben.
Dit betekent dat van maandag 11 november t/m vrijdag 15 november de lessen beginnen om 8.40 uur. Elke les duurt 40 minuten. Daardoor zijn de leerlingen om 12.40 uur vrij.

Een komische noot met een duidelijke boot-schap! 

Stakingsvideo De Baanbreker

Op woensdag 6 november doet ook de Baanbreker mee aan de landelijke staking in het primair en voortgezet onderwijs. 
Alle leerling zijn deze dag vrij, behalve de leerlingen die op deze dag stage lopen.

Alle ouders/ verzorgers hebben hierover een brief ontvangen.