19 mei was leerjaar 2 naar de Efteling!

Het was een heerlijk en zonnig schoolreisje met veel leuke en spannende attracties. Tot dat....de regen even losbarsten. Toen was het schuilen geblazen en een enkele binnenattracties bezoeken!

Al met al een superleuke dag!

Vandaag bezochten de leerlingen van leerjaar 2 Kamp Vught. In het kader van de lessen over de Tweede Wereldoorlog bij het vak Geschiedenis.

Op school hebben de leerlingen voorbereidende lessen gehad over kamp Vught en ook de film bekeken. Vandaag kregen ze een rondleiding door de barakken, de slaapzalen en het crematorium. Ook werd er stil gestaan bij het kindermonument. Het was een indrukwekkende excursie.

In de meivakantie is het niet rustig op De Baanbreker. Er gaat namelijk flink verbouwd worden. Beneden worden alle toiletblokken vervangen voor nieuwe, frisse toiletblokken. Op de bovenverdieping krijgen we er 4 lokalen bij. Voorheen zat hier een gedeelte van de Wenteltrap. Op de foto zie je hoe het na de vakantie eruit ziet. Dat gaat mooi worden!

Voor nu wensen we jullie allemaal een fijne meivakantie en tot ziens op onze mooie nieuwe verdieping!

Leerkracht of docent en toe aan een volgende stap? Of wil je graag het onderwijs in en ben je benieuwd naar de mogelijkheden?

De scholen van PCOU Willibrord zetten hun deuren voor je open! Kom langs op woensdag 11 mei op een of meer scholen van jouw voorkeur, proef de sfeer en ga in gesprek met docenten, leerkrachten en andere collega’s die zich elke dag inzetten voor ruim 20.000 kinderen en jongeren op onze scholen in Utrecht.

Meer info: Open middag 11 mei (pcouwillibrord.nl)

Gisteren zijn de leerlingen van leerjaar 1 op excursie geweest voor het vak Geschiedenis.
Zij waren te gast op Kamp Amersfoort waar zij een rondleiding kregen en waar hen verteld werd over de geschiedenis van het kamp en de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog.
Het was een indrukwekkende excursie voor iedereen.

Vandaag stond onze foodtruck op de Lentemarkt van Ewoud. Wat was het gezellig!
De leerlingen zorgden voor heerlijke verse broodjes en koffie met lentemuffins. Ook waren er vier leerlingen die kramen op de markt bemand hebben en spullen verkocht hebben.

We hebben heel veel blije bewoners gezien! Dat was fantastisch!