De afgelopen periode hebben de leerlingen bij allerlei vakken kerstcadeautjes gemaakt voor de bewoners van woon-zorgcentrum Ewoud.

Er zijn o.a. kaarsjes, zeepjes, lantaarns, en schoolbordjes gemaakt. Helaas is door de vervroegde vakantie niet alles afgemaakt. Maar gisteren hebben we de bewoners wel blij kunnen maken met wat we al af hadden! 

Vanwege de lockdown zijn er deze week geen reguliere lessen op De Baanbreker. Leerlingen hebben wel een mentormoment op school. Ouders / verzorgers en leerlingen ontvangen een brief met details over deze week. 

De leerlingen zijn dinsdag 21 december welkom voor een mentormoment in de school. Hierbij worden o.a. de kerstcadeautjes uitgedeeld en eventueel online onderwijs besproken. 
Om leerlingen dinsdag te kunnen spreiden in school, is de volgende verdeling gemaakt:

Blok 1 (8:40 uur) - Leerjaar 1
Blok 2 (10:15 uur) - leerjaar 2 en 4A
Blok 3 (11:35 uur) - Leerjaar 3 en 5

Elk jaar staat de Gerbrandytoren in IJsselstein vol in het licht rond de Kerstdagen. De trots van IJsselstein.

Peter Fokkinga, Docent Algemene Techniek zag hier iets in om met zijn leerlingen aan de slag te gaan tijden de Techniekles. 
Zo maakten zij in een aantal lessen tijd een miniversie van de toren. Ook werd de verlichting aangesloten in en buiten de toren. Zodat hij net als de echte licht kan geven in deze tijd. 
Een knap staaltje werk van de leerlingen en onze docent!

De toren blijft voorlopig nog even staan en is te zien voor iedereen die dat wil in de tuin van De Baanbreker, Baden Powellweg 1. 

Vandaag is het (foute) kerstrruiendag op De Baanbreker!

Het team had zich dan ook in mooie truien gestoken vanochtend! 🎅🌲

Vorige week was er bij de brachecursus Installatietechniek een gastles van Kelvin van Kellinger Interior.
Hij is loodgieter en kwam laten zien wat hij doet en vertellen over zijn vak.

De leerlingen mochten oefenen met solderen met de vlam en hebben van koper een design radiator gemaakt!

7 december was het: De dag van de vrijwilliger!

Op de Baanbreker in sinds afgelopen jaar Pauline actief. Zij is vrijwilliger en komt elke donderdag helpen bij de kooklessen en bij het vak Interne dienst zorgt ze voor heerlijke broodjes die worden verkocht in de pauze.

Pauline is erg goed in de keuken en ook creatief. Zo wordt er bijna niks van school weg gegooid, want Pauline zorgt er altijd voor dat er nog iets lekkers wordt gemaakt van de restjes.