Het KNMI heeft een weeralarm afgegeven voor vannacht en morgenochtend. Daarom geven we geen lessen in school in de ochtend.

De volgende wijzigingen zijn deze maandag van toepassing:

Klas 1 blok 1 en 2 valt helaas uit.
Klas 2 komt blok 4 naar school voor een praktijkles.
Klas 4 en 5 IVIO examens van maandag vervallen en schuiven op naar maandag 1 maart.
De VCA cursus voor klas 3 start om 12:30 uur op school.

Hiermee hopen we in te spelen op de weersverwachting en alle collega’s, leerlingen en ouders veilig naar school en weer naar huis te krijgen.

Op maandag 8 februari zijn helaas geen lessen in ons schoolgebouw vanwege de grootschalige gladheid die nog op maandag wordt verwacht. Deze lessen worden ook niet vervangen door online lessen. De online lessen die al gepland stonden gaan wel door volgens het rooster.

Op dinsdag is er een studiedag voor het personeel. Dan zijn de leerlingen vrij.

Op woensdag zijn er weer gewoon lessen volgens ons lockdown rooster.

De Baanbreker heeft dit schooljaar bewezen dat we zelfs in lockdown een Gezonde Schoolkantine hebben. Er zijn aanpassingen gedaan in het aanbod en dit heeft ervoor gezorgd dat het Voedingscentrum ons aanbod heeft beoordeeld met een "GOUDEN" kantine schaal.

Deze schaal is virtueel overhandigd aan mevr. Aalbers, zij is Coördinator Gezonde School.

Zo'n schaal krijgen we voor elkaar omdat we de leerlingen lesgeven wat gezonde voeding is en wat een betere keuze is als je boodschappen doet. Samen met de docenten en de leerlingen van de Interne Dienstverlening en Horeca hebben we nu een prachtig aanbod van gezonde broodjes, gratis groente en fruit en wekelijks gratis zelfgemaakte soep.

We hebben nog zat ideeën om ons aanbod nog gezonder en uitdagender te maken. 

 

Als de lockdown voorbij is gaan we het behalen van deze schaal natuurlijk uitgebreid vieren. 

Wanneer dat is dat zullen we zien, maar vieren zullen we het.

 

Voor nu, gefeliciteerd met het behalen van de Gouden Kantine schaal!

Nu de regering de lockdown verlengd heeft gaan we verder met het geven van online lessen. Maar zullen we ook een dagdeel extra praktijklessen op school gaan geven. Dit weekend is deze brief: Verlening-lockdown.pdf uitgegaan naar alle ouders en verzorgers van onze leerlingen met alle informatie en het nieuwe rooster. Hieronder vinden jullie nog een kort overzicht.

Leerlingen van leerjaar 1
Maandag: leerlingen hebben blok 1 en 2 praktijkles op school. Aanvang 8.40 uur, vanaf 11.35 uur zijn de leerlingen vrij. De online theorielessen vervallen. 
Dinsdag, woensdag en donderdag: online praktijk en theorielessen volgens het rooster. De vrije tijd lessen, dinsdag blok 4, vervallen. 
Vrijdag: leerlingen hebben blok 1 en 2 praktijkles op school. Aanvang 8.40 uur, vanaf 11.35 uur zijn de leerlingen vrij. De online theorielessen vervallen.

Leerlingen van leerjaar 2
Maandag: blok 3 en 4 hebben de leerlingen praktijk op school. Aanvang 11.30 uur tot 14.40 uur. Voor de praktijklessen hebben de leerlingen geen online theorielessen.
Dinsdag: de leerlingen hebben blok 1 en 2 online theorieles. Aanvang 8.40 uur. Vanaf 11.35 uur zijn de leerlingen vrij.
Woensdag: de leerlingen hebben online praktijk en theorielessen volgens het rooster.
Donderdag: de leerlingen hebben blok 1 en 2 praktijkles op school. Aanvang 8.40 uur, vanaf 11.35 uur zijn de leerlingen vrij. De online theorielessen vervallen.
Vrijdag: de leerlingen hebben online theorie en praktijkles.

Leerlingen van leerjaar 3
Maandag:
de leerlingen hebben online praktijk en theorielessen volgens het rooster.
Dinsdag: leerlingen hebben blok 1 en 2 praktijkles op school. Aanvang 8.40 uur, vanaf 11.35 uur zijn de leerlingen vrij. De online theorielessen vervallen.
Woensdag: de leerlingen hebben online praktijk en theorielessen volgens het rooster.
Donderdag; de leerlingen hebben online praktijk en theorielessen vanaf het 2e uur (aanvang 10.15 uur) volgens het rooster.
Vrijdag: hebben de leerlingen praktijk in de vorm van Arbeidstraining zoals gebruikelijk.

Leerlingen van leerjaar 4
De leerlingen hebben op de dagen dat ze ‘normaal’ op school komen online les. (4A maandag en dinsdag, 4B donderdag). De branchecursussen wordt woensdag op school of op de
gebruikelijke externe locatie gegeven.

Leerlingen van leerjaar 5
De leerlingen die de entree opleiding volgen hebben op maandag en dinsdag les op school. Op woensdag worden de praktijklessen voor de entreeopleiding op school gegeven volgens de gebruikelijke tijden.

Als gevolg van de Corona-maatregelen gaat de Terugkomavond op maandag 18 januari niet door.

Mocht de situatie eind februari anders zijn, laten we opnieuw weten wanneer de Terugkomavond door kan gaan.

Beste ouders/ verzorgers en leerlingen van groep 8, 

De open avond op De Baanbreker op 25 januari gaat helaas niet door vanwege de coronamaatregelen.  

Om toch meer te weten te komen over De Baanbreker zijn er de volgende mogelijkheden: 

  • Een individuele belafspraak, waarin telefonisch informatie wordt gegeven over De Baanbreker en u uw vragen kunt stellen. Opgeven kan door te bellen of een mailtje te sturen naar school. 
  • U kunt zich opgeven voor een rondleiding, deze zal dan worden ingepland wanneer het weer mogelijk is. 
  • Leerlingen van groep 8 met het advies praktijkonderwijs die kennis willen maken met De Baanbreker, worden uitgenodigd om een open lesmiddag bij te wonen. Zij kunnen dan actief ervaren welke praktijkvakken ze krijgen op school. Leerlingen die op de Evenaar of de Wenteltrap zitten worden opgegeven via school. Andere leerlingen kunnen zich aanmelden door een mailtje te sturen naar De Baanbreker.  
  • Op onze website vindt een informatiefilmpje deze kunt u bekijken om een impressie van de school te krijgen.

We zien jullie graag op onze school wanneer dat weer mag en tot die tijd hopen wij dat u ons telefonisch of per mail uw vragen stelt! 

E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
030-6886699