De leerlingen van jaar 1 maken en schrijven deze week kerstkaarten voor ouderen. Dit doen ze met het lespakket van het Nationaal Ouderenfonds.

Op de kaarten die de leerlingen maken schrijven ze een persoonlijke kerstgroet aan een oudere die wellicht wat eenzaam is deze kerst. Het Ouderenfonds zorgt ervoor dat de kaarten bij de juiste ouderen terechtkomen!

Een mooie en fijne kerstgedachte in deze tijd!

Dit jaar organiseert De Baanbreker voor het eerst een Kerstmarkt.

Alle leerlingen en docenten zijn al druk met de voorbereidingen, want op woensdag 18 december is het zover. Van 17.00 tot 19.30 uur is er op school een echte Kerstmarkt!

Iedereen is van harte welkom om hier lekker te komen eten/drinken, mee te doen aan de loterij en prachtige prijzen te winnen, deel te nemen aan kleine kerstworkshops, mooie zelfgemaakte producten van leerlingen te kopen of oud-Hollandse spelletjes te spelen.

Neem iedereen gezellig mee. Ook je familie, vrienden of buren zijn van harte welkom!!

 

Volgende week hanteren wij een verkort lesrooster vanwege de leerlingbesprekingen die wij in de middag hebben.
Dit betekent dat van maandag 11 november t/m vrijdag 15 november de lessen beginnen om 8.40 uur. Elke les duurt 40 minuten. Daardoor zijn de leerlingen om 12.40 uur vrij.

Een komische noot met een duidelijke boot-schap! 

Stakingsvideo De Baanbreker

Op woensdag 6 november doet ook de Baanbreker mee aan de landelijke staking in het primair en voortgezet onderwijs. 
Alle leerling zijn deze dag vrij, behalve de leerlingen die op deze dag stage lopen.

Alle ouders/ verzorgers hebben hierover een brief ontvangen. 

Gisteren begon de landelijke campagne 'Ik val op!' Ook de Baanbreker doet dit jaar weer mee aan deze campagne.

In leerjaar 2 zijn tijdens de Algemene Techniek les alle fietsen van de leerlingen gecontroleerd met een checklijst van de campagne. Alle leerlingen hebben een gratis sleutelhanger 'Ik val op!' ontvangen. Ook is er voorlichting gegeven waarom het belangrijk is dat je je fietsverlichting aan hebt en die regelmatig controleert.