De foodtruck 'Met Smaak' is te vinden bij De Baanbreker, school voor praktijkonderwijs. Het is onderdeel van ons lesprogramma voor de leerlingen!

Vanuit onze mooie foodtruck bieden wij allerlei vers gemaakte producten aan, zoals: heerlijke belegde broodjes, panini's, smoothies en natuurlijk koffie en thee. 
De foodtruck staat elke dinsdag, woensdag en donderdag van 10.30 tot 14.00 uur voor onze school aan de Baden Powellweg 1 in IJsselstein. 
In de foodtruck ziet u onze leerlingen aan het werk! Ze maken de producten vers waar u bij staat, ze nemen de bestelling op en bovendien leren ze samenwerken en leiden ze elkaar op in het werken in de foodtruck. 


Catering
U kunt natuurlijk altijd langskomen bij de foodtruck bij onze school. Maar wist u dat wij ook cateringprojecten verzorgen? Dit kan zowel met als zonder foodtruck. Wij kunnen een mooie lunch voor u bereiden, we bieden verschillende lunchpakketjes aan, maar ook borrelplanken en hapjes. Ook zijn wij instaat om op maat catering te verzorgen bij u op het bedrijf of bij uw organisatie. 
Ook dit zijn mooie kansen voor onze leerlingen om te leren in de verschillende vakgebieden van de horeca, zoals koken, uitserveren en bedienen. 

De verschillende arrangementen kunt u hier bekijken: Met Smaak

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van foodtruck 'Met Smaak'? 
U kunt altijd mailen naar: metsmaak @svp-debaanbreker.nl of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Hoe is de foodtruck ontstaan? 
In 2021 ging de horeca dicht door corona en leerlingen raakten daardoor hun stages kwijt. Het alternatief was stagelopen op school. Twee van onze toemalige leerlingen (Ruben en Colin) wilden heel graag een eigen bedrijfje opzetten. Zij zijn toen begonnen met het verkopen van lunchboxen aan onze docenten en de buren: de docenten van de Wenteltrap. Ze maakten een menu, vertsuurde e-mailtjes en verzorgden de inkoop om op woensdag de lunchboxen te kunnen maken. Dit werd een succes!
Maar deze leerlingen wilden groter gaan werken en ook naar de bedrijven in de omgeving gaan en zo werd het idee voor een foodtruck geboren. 

Twee van onze docenten gingen aan de slag met het idee van de foodtruck en wisten een foodtruck en sponsoren te vinden in IJsselstein. Veel bedrijven doneerden in natura: met materialen, lessen, kennis en begeleiding. Want ook bij een foodtruck komt heel wat kijken: van ondernemen tot hygiëne, elektra, de bouw, inrichting, de koffiemachine en meer. Het werd echt een IJsselsteins gedragen project, waar ook leerlingen vanuit andere disciplines aan konden meewerken.

In oktober 2022 was de foodtruck klaar.


Maatschappelijk project
Naast dat onze leerlingen levend kunnen leren door het werken in de foodtruck, willen wij als school met de foodtruck ook meer maatschappelijk betrokken raken door onder meer op pad te gaan met de foodtruck. Zodat wij ook bij verschillen zorgcentra, bedrijven of festivals aan kunnen sluiten. Dit is een mooie kans voor onze leerlingen om nog meer te leren, meer klanten te bedienen en te leren in het echt!