Ziekteverzuim
Als een leerling ziek is dient de ouder/verzorger de leerling voor 9.00 uur ziek te melden. Als de telefoon niet beantwoord kan worden is er een antwoordapparaat waarop de ziekmelding ingesproken kan worden. De leerling kan ook via de mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) door ouder/verzorger ziek gemeld worden.

Ziek worden op school
Als de leerling op school ziek wordt neemt de administratie contact op met een ouder /verzorger van de leerling. In overleg met ouder/verzorger gaat de leerling naar huis.

De leerling krijgt een herstelmelding mee voor als hij/zij weer naar school komt. Als de leerling thuis is aangekomen belt de ouder/verzorger met school. Als school geen contact met ouder/verzorger krijgt mag de leerling niet naar huis.

Als de leerling de volgende dag nog ziek is meldt een ouder/verzorger hem/haar ziek op school. 

Medische afspraak e.d.
Wanneer de leerling een medische afspraak heeft bij de dokter, tandarts, ortho etc. , moeten ouders/verzorgers vooraf naar school bellen, mailen of schriftelijk aangeven dat de leerling een afspraak heeft. De leerling kan ook de afsprakenkaart bij de administratie laten zien. Probeer (medische) afspraken buiten schooltijd te plannen. 

Verlof aanvragen
De vakanties dienen in de schoolvakanties van de leerling te worden gepland.

De Leerplichtwet stelt dat vakantie onder schooltijd vrijwel onmogelijk is. Alleen als voldaan wordt aan alle drie de volgende voorwaarden kan een schooldirecteur op verzoek extra vakantie toestaan:

  • Als ten minste een van de ouders/verzorgers een beroep heeft met seizoensgebonden werkzaamheden. Bijvoorbeeld in de agrarische sector of de horeca.
  • Als het gezin in geen van de schoolvakanties in één schooljaar met vakantie kan.
  • Als de extra vakantie niet in de eerste twee weken van het schooljaar valt.

Dit extra verlof van maximaal tien schooldagen, mag één keer per schooljaar worden toegestaan, maar niet tijdens de eerste twee lesweken van het schooljaar. Dit verlof moet minimaal acht weken van tevoren aangevraagd worden. Ook een werkgeversverklaring van de ouders is noodzakelijk. 

Een roosterprobleem van de werkgever is geen reden om extra vakantie toe te staan. 

Kan de leerling door ziekte niet op tijd terug zijn na de vakantie, dan is het belangrijk dat ouders / verzorgers een doktersverklaring uit het buitenland meenemen. In de verklaring moeten de duur, aard en ernst van de ziekte staan.