Vandaag hebben we onze jaarlijkse Banendag gehouden voor de leerlingen van leerjaar 3.De leerlingen hebben kennis gemaakt met de verschillende branche-opleidingen die we aanbieden en met de verschille de beroepen die daarbij horen. Ook deden ze in praktische opdracht in de door hen gekozen richting.

Een aantal oud-leerlingen kwamen hun ervaring van de doorheen gemaakte keuzes vertellen. En lieten ook zien waar ze nu werken en leren. Heel leuk om hen weer eens te zien en vol enthousiasme te horen vertellen over hun werk!Deze banendag draagt bij om een keuze voor de branchecursus en waar ze willen stage lopen.

Op maandag 19 april zullen de lessen op school van leerjaar 1 en leerjaar 2 omgewisseld worden.

Leerjaar 1 komt blok 3 en 4 naar school
Leerjaar komt blok 1 en 2 naar school

Dit vanwege de lessen in de praktijkcarroussel die de leerlingen van jaar 2 op die dag hebben.

Het KNMI heeft een weeralarm afgegeven voor vannacht en morgenochtend. Daarom geven we geen lessen in school in de ochtend.

De volgende wijzigingen zijn deze maandag van toepassing:

Klas 1 blok 1 en 2 valt helaas uit.
Klas 2 komt blok 4 naar school voor een praktijkles.
Klas 4 en 5 IVIO examens van maandag vervallen en schuiven op naar maandag 1 maart.
De VCA cursus voor klas 3 start om 12:30 uur op school.

Hiermee hopen we in te spelen op de weersverwachting en alle collega’s, leerlingen en ouders veilig naar school en weer naar huis te krijgen.

Op maandag 8 februari zijn helaas geen lessen in ons schoolgebouw vanwege de grootschalige gladheid die nog op maandag wordt verwacht. Deze lessen worden ook niet vervangen door online lessen. De online lessen die al gepland stonden gaan wel door volgens het rooster.

Op dinsdag is er een studiedag voor het personeel. Dan zijn de leerlingen vrij.

Op woensdag zijn er weer gewoon lessen volgens ons lockdown rooster.

De Baanbreker heeft dit schooljaar bewezen dat we zelfs in lockdown een Gezonde Schoolkantine hebben. Er zijn aanpassingen gedaan in het aanbod en dit heeft ervoor gezorgd dat het Voedingscentrum ons aanbod heeft beoordeeld met een "GOUDEN" kantine schaal.

Deze schaal is virtueel overhandigd aan mevr. Aalbers, zij is Coördinator Gezonde School.

Zo'n schaal krijgen we voor elkaar omdat we de leerlingen lesgeven wat gezonde voeding is en wat een betere keuze is als je boodschappen doet. Samen met de docenten en de leerlingen van de Interne Dienstverlening en Horeca hebben we nu een prachtig aanbod van gezonde broodjes, gratis groente en fruit en wekelijks gratis zelfgemaakte soep.

We hebben nog zat ideeën om ons aanbod nog gezonder en uitdagender te maken. 

 

Als de lockdown voorbij is gaan we het behalen van deze schaal natuurlijk uitgebreid vieren. 

Wanneer dat is dat zullen we zien, maar vieren zullen we het.

 

Voor nu, gefeliciteerd met het behalen van de Gouden Kantine schaal!

Nu de regering de lockdown verlengd heeft gaan we verder met het geven van online lessen. Maar zullen we ook een dagdeel extra praktijklessen op school gaan geven. Dit weekend is deze brief: Verlening-lockdown.pdf uitgegaan naar alle ouders en verzorgers van onze leerlingen met alle informatie en het nieuwe rooster. Hieronder vinden jullie nog een kort overzicht.

Leerlingen van leerjaar 1
Maandag: leerlingen hebben blok 1 en 2 praktijkles op school. Aanvang 8.40 uur, vanaf 11.35 uur zijn de leerlingen vrij. De online theorielessen vervallen. 
Dinsdag, woensdag en donderdag: online praktijk en theorielessen volgens het rooster. De vrije tijd lessen, dinsdag blok 4, vervallen. 
Vrijdag: leerlingen hebben blok 1 en 2 praktijkles op school. Aanvang 8.40 uur, vanaf 11.35 uur zijn de leerlingen vrij. De online theorielessen vervallen.

Leerlingen van leerjaar 2
Maandag: blok 3 en 4 hebben de leerlingen praktijk op school. Aanvang 11.30 uur tot 14.40 uur. Voor de praktijklessen hebben de leerlingen geen online theorielessen.
Dinsdag: de leerlingen hebben blok 1 en 2 online theorieles. Aanvang 8.40 uur. Vanaf 11.35 uur zijn de leerlingen vrij.
Woensdag: de leerlingen hebben online praktijk en theorielessen volgens het rooster.
Donderdag: de leerlingen hebben blok 1 en 2 praktijkles op school. Aanvang 8.40 uur, vanaf 11.35 uur zijn de leerlingen vrij. De online theorielessen vervallen.
Vrijdag: de leerlingen hebben online theorie en praktijkles.

Leerlingen van leerjaar 3
Maandag:
de leerlingen hebben online praktijk en theorielessen volgens het rooster.
Dinsdag: leerlingen hebben blok 1 en 2 praktijkles op school. Aanvang 8.40 uur, vanaf 11.35 uur zijn de leerlingen vrij. De online theorielessen vervallen.
Woensdag: de leerlingen hebben online praktijk en theorielessen volgens het rooster.
Donderdag; de leerlingen hebben online praktijk en theorielessen vanaf het 2e uur (aanvang 10.15 uur) volgens het rooster.
Vrijdag: hebben de leerlingen praktijk in de vorm van Arbeidstraining zoals gebruikelijk.

Leerlingen van leerjaar 4
De leerlingen hebben op de dagen dat ze ‘normaal’ op school komen online les. (4A maandag en dinsdag, 4B donderdag). De branchecursussen wordt woensdag op school of op de
gebruikelijke externe locatie gegeven.

Leerlingen van leerjaar 5
De leerlingen die de entree opleiding volgen hebben op maandag en dinsdag les op school. Op woensdag worden de praktijklessen voor de entreeopleiding op school gegeven volgens de gebruikelijke tijden.